Tradice do vege

Čočková sekaná :)

9.7.15 ApiAstrum 0 Comments


2 hrnky uvařené hnědé nebo zelené čočky
1 hrnek mletých ořechů nebo semínek
1 hrnek nahrubo umletých ovesných vloček
2 cibule
1 mrkev najemno nastrouhaná
celer množství asi jako je mrkve
3 stroužky česneku
1/2 šálku namočených bio rozinek
olivový olej
1 lžička mletého kmínu
2 lžíce majoránky

Uvaříme si čočku, na pánvi na oleji osmahneme cibuli, osolíme, přidáme mrkev a celer, utřený česnek, koření a rozinky, trošku podlijeme vodou a chvilku dusíme. Stahneme z plotny necháme trochu vychladnout a smícháme s mletými oříšky a čočkou. Ovesnou moukou si utvoříme těstovitou konzistenci, je možné si pomoci i 1-2 vejci. Do pečícím papírem vystlané nebo nebo vysypané formy na hřbet těsto namačkáme. Povrch se může ještě potřít silnou vrstvou povidel nebo marmelády a dáme péci při 180°C 45minut do trouby.
Podáváme teplé nebo i studené s kváskovým chlebem, pickles a domácí nebo Dijonskou hořčicí.

0 komentářů: